SABİT İNCE'YE ALTIN KALEM ÖDÜLÜ

08.05.2018 10:35

Şair, yazar ve Anadolu Sanatçılar Birliği (ANASAN) Genel Başkanı Sabit İnce, "Anadolu ve Azerbaycan Ağıtları" kitabı ile önemli organizasyonda ödül almaya layık görüldü.
Sabit İnce ödülünü 15 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek törende alacak.
Görüşlerini aldığımız Şair, Yazar Sabit İnce, böyle onurlu ve büyük bir ödülü kazanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, çok mutlu olduğunu söyledi.
Elde edilen başarının 40-50 yılık bir birikimin sonucu olduğunu ifade eden İnce; “Herkes böylesine anlamlı bir ödüle ulaşmayı ister. Kayseri adına çok sevindirici bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Anadolu’ya verilmiş bir ödül. Bizler halkın sesiyiz.” diye konuştu.
Ödül alan kitabın içerisinde ağıt kültürü içinde önemli bir yere sahip olan Avşar ağıtlarına sıkça yer verilirken, tarih içerisinde toplumu derinden etkileyen olaylar için yakılmış ağıtlar da aktarılıyor. Ağıt tarihi için önemli bir kaynak niteliğinde olan kitapta, eski ağıtçı ve ağıtlarının yanında günümüz ozanlarının yaktığı ağıtlara da yer veriliyor.
 Haber: M. Furkan Şahin KAYSERİ GÜNDEM GAZETESİ